Alternatieve geneeswijzen

Maak je regelmatig gebruik van alternatieve geneeswijzen of denk je daarover na en ben je benieuwd naar de dekking door uw zorgverzekering? Er bestaat vanuit de basisverzekering helaas geen dekking voor deze geneeswijzen, je dient daarvoor gebruik te maken van een aanvullende polis. Er is over het algemeen geen sprake van een wachttijd, waardoor het goed mogelijk is om de zorgverzekering van volgend jaar hierop af te stemmen. Je kunt er daarmee voor zorgen dat je dekking ontvangt voor de alternatieve geneeswijzen die je wilt gaan gebruiken.

Lijst met alternatieve geneeswijzen

Houd er rekening mee dat de zorgverzekeraars over het algemeen een lijst met alternatieve geneeswijzen hanteren, die in aanmerking komen voor een vergoeding. Het gaat dan over het algemeen om de behandelingen waarvoor in ieder geval enige wetenschappelijke basis bestaat. Goede voorbeelden hiervan zijn chiropractie en acupunctuur. Het zijn alternatieve geneeswijzen waar we over het algemeen al behoorlijk wat van weten, waardoor het voor de zorgverzekeraars duidelijk is dat er sprake is van toegevoegde waarde naast de traditionele geneeskunde. Staan de alternatieve geneeswijzen waar u gebruik van wilt maken niet op de lijst van de zorgverzekeraar? Dan is het over het algemeen lastig om daarvoor gebruik te maken van een vergoeding.

Dekking vanuit de aanvullende verzekering

Er is in alle gevallen sprake van een dekking voor alternatieve geneeswijzen vanuit de aanvullende verzekering. Dat betekent dat de verzekeraars de vrijheid hebben om zelf te bepalen wat ze wel of juist niet vergoeden. Het is daarom verstandig om de polissen van de verschillende verzekeraars op basis van de dekking met elkaar te vergelijken. Je krijgt op die manier een goed beeld van de mogelijkheden op het moment dat je gebruik wilt maken van alternatieve geneeswijzen en je daarvoor op zoek bent naar vergoeding door de zorgverzekering.

Previous post:

Next post: