Dekking fysiotherapie

Benieuwd naar de dekking van fysiotherapie binnen je zorgverzekering? De dekking hangt onder andere af van hoe oud je bent. Bovendien dien je er rekening mee te houden dat het een verschil maakt of je aandoening staat op de lijst met chronische aandoeningen. Is dat niet het geval? Dan is er sprake van minder dekking dan wanneer je vanwege een chronische aandoening naar de fysiotherapeut moet.

Jongeren en volwassenen

We maken met betrekking tot de dekking van fysiotherapie onderscheid tussen jongeren en volwassenen. Iedereen tot 18 jaar kan (na toestemming) rekenen op een volledige vergoeding van de kosten, gewoon vanuit de basisverzekering. Het is daarvoor wel van belang dat de aandoening waarvoor de behandeling nodig is staat op de lijst met chronische aandoeningen. Is dat niet het geval? Dan worden alleen de eerste 9 behandelingen vergoed, naast eventueel nog 9 behandelingen als het resultaat nog niet is bereikt. De verdere dekking van fysiotherapie valt dan binnen de aanvullende polis.

De dekking van fysiotherapie voor volwassenen zit wat anders in elkaar. Er is binnen de basisverzekering sprake van een dekking vanaf de 21ste behandeling (na toestemming). De eerste 20 behandelingen (per aandoening) dient de patiënt zelf te betalen. Dit geldt op het moment dat de aandoening staat op de lijst met chronische aandoeningen. Is dat niet het geval? Dan is er binnen de basisverzekering geen sprake van dekking van fysiotherapie voor volwassenen. Ook de dekking binnen een studenten zorgverzekering zou anders uit kunnen pakken dan je gewend bent met de reguliere verzekering.

Eigen risico en aanvullende zorgverzekering

Bovendien dienen volwassenen rekening te houden met de betaling van hun eigen risico, binnen de dekking van fysiotherapie. Dat betekent dat de eerste behandelingen voor eigen rekening zullen komen. Indien de dekking van fysiotherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed wordt is er uiteraard geen sprake van een eigen risico. Ook voor jongeren geldt er geen eigen risico, zij kunnen wat dat betreft rekenen op de beste dekking van fysiotherapie.

Previous post:

Next post: