Dekking in het buitenland

Benieuwd naar de dekking in het buitenland van je zorgverzekering? Met name wanneer je veel op reis gaat is het de moeite waard hier kritisch naar te kijken. Zorg ervoor dat je kunt rekenen op een goede dekking van eventuele medische kosten, zodat je zelf niet voor verrassingen komt te staan.

Houd er rekening mee dat ook je reisverzekering dekking in het buitenland kan bieden. Kijk dus altijd goed naar de combinatie van je reisverzekering en je zorgverzekering, om na te gaan wat je aan dekking nodig hebt. Voorkom in ieder geval een dubbele dekking, je kunt kosten namelijk maar één keer uit laten keren.

Spoedeisende hulp

Binnen de basisverzekering voor de zorg kun je in ieder geval rekenen op dekking in het buitenland voor spoedeisende hulp. Kom je in het ziekenhuis terecht of loop je een infectie op en moet je daarvoor naar een dokter? Je kunt dan rekenen op dekking door de zorgverzekering. Houd er rekening mee dat de dekking in het buitenland geldt op basis van het Nederlandse prijsniveau. In sommige gevallen kom je in het buitenland in een privékliniek terecht. De kosten kunnen daar (flink) hoger liggen dan wat we in Nederland gewend zijn binnen onze gezondheidszorg.

Dekking boven Nederlands niveau

Wil je de dekking in het buitenland uitbreiden naar boven het Nederlandse niveau, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge kosten in bijvoorbeeld een privaat ziekenhuis in het buitenland? Het is dan verstandig om gebruik te maken van een aanvullende zorgverzekering die je ook in het buitenland goed zal dekken. Het is opnieuw verstandig om de dekking in lijn te brengen met je reisverzekering. Je zorgt op die manier voor een goed geheel aan polissen, op basis waarvan je kunt rekenen op een goede dekking in het buitenland en je zonder zorgen op reis of op vakantie kunt gaan.

Previous post:

Next post: